Beoordeling verkoopfase gestegen en bouwfase gedaald

Juni 2014

 

Kopers van nieuwbouwwoningen waarderen bouwondernemingen met een 7,1. Dit blijkt uit beoordelingen op de vergelijkingssite Bouwprestaties.nl, een initiatief van Stichting Klantgericht Bouwen. Dit is hetzelfde cijfer als vorig jaar. De vergelijkingswebsite is nu twee jaar online. Ruim 6.000 kopers hebben een enquête ingevuld over de dienstverlening van hun bouwonderneming.

 

Hoewel het gemiddelde cijfer gelijk is gebleven, heeft er toch een verschuiving plaatsgevonden. Het cijfer is een gemiddelde van de algemene organisatie, de verkoopfase, bouwfase en opleverfase. De verkoopfase is van een 7 gestegen naar een 7,1  en de bouwfase is van een 7,1 gedaald naar een 7. De algemene informatievoorziening en de kopersinformatiebijeenkomsten kunnen in de bouwfase worden verbeterd, deze zijn beide gedaald in vergelijking met vorig jaar.

 

Stichting Klantgericht Bouwen biedt met Bouwprestaties.nl een objectieve vergelijkingswebsite over de prestaties van bouwondernemingen bij nieuwbouw(koop)woningen. Wanneer de bouwprestaties voor iedereen zichtbaar zijn, worden bedrijven die goed presteren beloond en bedrijven die minder goed presteren gestimuleerd om de kwaliteit te verbeteren. Met als doel: meer tevreden kopers.

 

Nieuws

Prijzen Beste Bouwer en Verbouwer 2016 uitgereikt

Januari 2017

Tot en met 2015 maakte Bouwprestaties ieder jaar de Beste Presterende Bouwer bekend. Met de komst van Bouwnu.nl en de op handen zijnde integratie, zijn de prijzen voor 2016 uitgereikt uit naam van Bouwnu.nl. Behalve de Beste Bouwers in de categorieën 10 tot 50 beoordelingen en 50 en meer beoordelingen, is dit jaar voor de eerste keer […]

Lees verder

Klanttevredenheid beïnvloeden met social media

Mei 2016

Zo’n 40 SKB-deelnemers kwamen ondanks het BBQ-weer op 12 mei naar Nieuwegein voor de groepsbijeenkomst over social media. Na een korte introductie en warm welkom door voorzitter Anita de Haas, nam directeur Edwin Groot het stokje over. De data van acht jaar klanttevredenheidsonderzoeken zijn geanalyseerd en Edwin deelt de ingrediënten voor een goede score graag […]

Lees verder
Naar het nieuwsoverzicht

Reviews

Stam + De Koning Bouw

"Veel oplevergebreken, onvoldoende nagedacht over het totaalplaatje, inferieure bouw"

Alle reviews bekijken 6.4
Schutte bouw & ontwikkeling

"-"

Alle reviews bekijken 6.6
MBB

"Klantvriendelijke werknemers"

Alle reviews bekijken 7.4
RIZ Bouw bv

"prima bouwer"

Alle reviews bekijken 6.7
Bouwer zoeken
Schrijf je in