Bouwondernemingen beoordeeld met een 7,1

Juni 2013

 

Kopers waarderen bouwondernemingen met een 7,1. Dit blijkt uit beoordelingen op de vergelijkingsite Bouwprestaties.nl, een initiatief van Stichting Klantgericht Bouwen. Het cijfer is het gemiddelde van drie bouwfasen;  verkoopfase, bouwfase, oplever- en nazorgfase en een indruk van de algemene organisatie. De oplever- en nazorgfase laat wat punten liggen, maar de bouwfase haalt het gemiddelde weer omhoog.

Eén jaar online

De vergelijkingssite voor de bouw is in juni één jaar online! Inmiddels hebben ruim 4.500 kopers de enquête ingevuld over de dienstverlening van hun bouwonderneming. Zij gaven een beoordeling aan ruim 200 bouwbedrijven. Dit aantal groeit.

„Bouwondernemingen in Nederland zijn over het algemeen goed in bouwen, maar daar houdt het voor de onderneming niet op,” vertelt Edwin Groot, directeur van Stichting Klantgericht Bouwen. „Ik maak graag de vergelijking met het bezoek aan een restaurant, dan is alleen lekker eten niet voldoende. Klantvriendelijke bediening, persoonlijke advisering en kennis van de producten zijn ook heel belangrijk. De bouwondernemingen kunnen zich verbeteren in hun communicatie niet alleen naar de klanten toe, maar ook binnen hun bedrijf en met onderaannemers en leveranciers. Een goede en snelle afhandeling van een klacht bijvoorbeeld hoeft dan geen negatieve ervaring meer te zijn en kan zelfs omdraaien naar een enthousiaste klant.”

Dit zijn op dit moment de best presterende bouwondernemingen op Bouwprestaties.nl. Cijfers zijn meegenomen vanaf 10 beoordelingen.

 

Cijfer

Aantal   beoordelingen

Aalberts Bouw BV

8,2

12

Bouwbedrijf Salverda B.V.

8,0

31

Vreeswijk & Koebrugge Bouwmaatschappij B.V.

8,0

24

Ter Steege Bouw Rijssen

7,9

18

Prins Bouw B.V.

7,8

11

Adriaan van Erk

7,7

63

Nikkels bouwbedrijf bv

7,7

59

Oude Wolbers/VarexHuis

7,7

28

Tevreden kopers

Stichting Klantgericht Bouwen biedt met Bouwprestaties.nl een objectieve vergelijkingswebsite over de prestaties van bouwondernemingen bij nieuwbouw(koop)woningen. Wanneer de bouwprestaties voor iedereen zichtbaar zijn, worden bedrijven die goed presteren beloond en bedrijven die minder goed presteren gestimuleerd om de kwaliteit te verbeteren. Met als doel: meer tevreden kopers.

Nieuws

Prijzen Beste Bouwer en Verbouwer 2016 uitgereikt

Januari 2017

Tot en met 2015 maakte Bouwprestaties ieder jaar de Beste Presterende Bouwer bekend. Met de komst van Bouwnu.nl en de op handen zijnde integratie, zijn de prijzen voor 2016 uitgereikt uit naam van Bouwnu.nl. Behalve de Beste Bouwers in de categorieën 10 tot 50 beoordelingen en 50 en meer beoordelingen, is dit jaar voor de eerste keer […]

Lees verder

Klanttevredenheid beïnvloeden met social media

Mei 2016

Zo’n 40 SKB-deelnemers kwamen ondanks het BBQ-weer op 12 mei naar Nieuwegein voor de groepsbijeenkomst over social media. Na een korte introductie en warm welkom door voorzitter Anita de Haas, nam directeur Edwin Groot het stokje over. De data van acht jaar klanttevredenheidsonderzoeken zijn geanalyseerd en Edwin deelt de ingrediënten voor een goede score graag […]

Lees verder
Naar het nieuwsoverzicht

Reviews

Heilijgers Bouw BV

"prima bouwer, jammer van het opties en kosten bij het meer- minder werk!"

Alle reviews bekijken 7.5
Aannemersbedrijf Jongen Meulen B.V.

"prettige samenwerking"

Alle reviews bekijken 6.6
BAM Wonen bv

"Kwalitatief goede woning, maar erg slecht service afhandeling voor relatief kleine gebreken."

Alle reviews bekijken 7.2
Stam + De Koning Bouw

"Veel oplevergebreken, onvoldoende nagedacht over het totaalplaatje, inferieure bouw"

Alle reviews bekijken 6.4
Bouwer zoeken
Schrijf je in