Over dit initiatief

Onafhankelijk, betrouwbaar en transparant

Wij, als Stichting Klantgericht Bouwen (SKB), hebben een duidelijk doel voor ogen: verbetering van de kwaliteit van nieuwbouwwoningen en meer tevreden kopers. Dat begint bij het openstaan voor uw ideeën, wensen en suggesties. Veel bouwondernemingen laten hun prestaties al beoordelen door hun kopers en staan op de website Bouwprestaties.nl.  Zo wordt de branche transparanter, waardoor bouwondernemingen worden gestimuleerd hun kwaliteit te verbeteren.

Kopers en professionele opdrachtgevers (overheden en projectontwikkelaars) kunnen op deze vergelijkingssite bouwondernemingen vergelijken. Dit initiatief wordt ondersteund door Bouwend Nederland, Woningborg NVStichting Waarborgfonds Koopwoningen en NVB-Bouw.

Wij hechten met betrekking tot deze vergelijkingswebsite grote waarde aan onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie.

De methode van meten en de verwerking van meetgegevens is met de uiterste zorgvuldigheid tot stand gekomen. De beoordelingen van alle op de website vermelde bouwondernemingen worden op dezelfde wijze verwerkt, berekend en gepresenteerd. Er wordt geen censuur toegepast op door kopers gegeven cijfers en tekstuele reviews (behoudens ingeval van overtreden van normen van fatsoen, wettelijke bepalingen en het vermelden van namen van medewerkers). Zie voor meer informatie de knop “Verantwoording/klachten”.

Daarnaast conformeren wij ons voor deze website aan de door de overheid erkende Gedragscode Notice-and-Take-down, met daarin richtlijnen hoe als organisatie om te gaan met informatie op internet.

Om volledige onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie te garanderen worden proces en methodiek gevalideerd door een onafhankelijke externe partij. Daarnaast staan wij altijd open voor uw eventuele suggesties en aanbevelingen om onze processen verder te optimaliseren.

Nieuws

Prijzen Beste Bouwer en Verbouwer 2016 uitgereikt

Januari 2017

Tot en met 2015 maakte Bouwprestaties ieder jaar de Beste Presterende Bouwer bekend. Met de komst van Bouwnu.nl en de op handen zijnde integratie, zijn de prijzen voor 2016 uitgereikt uit naam van Bouwnu.nl. Behalve de Beste Bouwers in de categorieën 10 tot 50 beoordelingen en 50 en meer beoordelingen, is dit jaar voor de eerste keer […]

Lees verder

Klanttevredenheid beïnvloeden met social media

Mei 2016

Zo’n 40 SKB-deelnemers kwamen ondanks het BBQ-weer op 12 mei naar Nieuwegein voor de groepsbijeenkomst over social media. Na een korte introductie en warm welkom door voorzitter Anita de Haas, nam directeur Edwin Groot het stokje over. De data van acht jaar klanttevredenheidsonderzoeken zijn geanalyseerd en Edwin deelt de ingrediënten voor een goede score graag […]

Lees verder
Naar het nieuwsoverzicht

Reviews

Kroon & de Koning bv

"Aardige mensen maar verkeerde start gemaakt en daarna afgeraffeld."

Alle reviews bekijken 6.6
Dura Vermeer Bouw Zuid BV

"Goede bouwer, communicatie kan beter, eindresultaat vrijwel perfect!"

Alle reviews bekijken 5.5
RIZ Bouw bv

"Doet wat hij moet doen, weinig ook voor wensen van de klant"

Alle reviews bekijken 6.7
Katwijkse Bouwmaatschappij KBM

"Ik ben zerr tevreden over de bouw en afwerking. Ik zou deze bouwer aanbevelen"

Alle reviews bekijken 7.4
Bouwer zoeken
Schrijf je in